Ky Takim vjen pas nënshkrimit në Prishtinë të marrëveshjes së bashkëpunimit në mes të dy Institucioneve

Gjatë një konference të përbashkët për shtyp  ku Z. Ylli tha se: “ Marrëveshja e nënshkruar mes tyre është një gur i rëndësishëm themeli në kuadër të shkëmbimit të informacionit , të organizimeve të takimeve të përbashkëta Por mbi të gjitha për koordinimin e inspektimeve të përbashkëta për kompanitë që ushtrojnë aktivitetin e tyre në tregun e Shqipërisë dhe në tregun e Kosovës.

Detyra jonë , U shpreh Z.Ylli është që të kujdesemi për rritjen e standarteve të kushteve të punës , për sigurinë dhe shëndetin . Qëllimi I përbashkët është që punonjësit Shqipëtar të ndihen të sigurt dhe të mirëqenë në procesin e punës ashtu si qytetarët evropian.

Nga ana tjetër Z. Ibrahimi gjithashtu u shpreh se qëllimi I marrëveshjes dhe I vizitës është që bashkëpunimi të jetë I vlefshëm ne shum aspekte, Do jetë një shkëmbim I mirë I përvojave të kuadrit ligjor Kosovar me atë Shqipëtar ku Shqipëria ka përshtatur ligjin e mbrojtjes së punonjësve për të cilin Kosova në këtë takim të kësaj marrëveshje të marrin përvoja me përafrimin e legjislacionit

Gadishmëria dhe vullneti jonë, u shpreh Z. Ibrahimi është për të bashkëpunuar dhe ecur bashkarisht në rrugën tonë Evropiane  duke bërë më të mirën për dy shtetet

Të dy krerët e inspektoriateve zhvilluan edhe një inspektim të përbashkët në një prej kom